085-0478019 info@batteryfact.nl

Noodverlichting accu defect of reviseren?

Battery Fact produceert noodverlichting accu’s voor veel merken noodverlichting armaturen. Accu’s voor deze installaties dienen elke 4 jaar te worden vervangen om een zekere werking bij een calamiteit te garanderen. Onderaan deze pagina leest u meer over de regelgeving omtrent noodverlichting.

Voor het aanvragen van een offerte of het bestellen van accu’s voor noodverlichting armaturen vragen wij u volgende gegevens zo volledig mogelijk in te vullen. Voor ondersteuning kunt u ons bellen op nummer 024-3731802 optie 1.

Voor sommige apparaten is het mogelijk de zware lood-accu te vervangen door een veel lichtere Li-ion accu. Dit verhoogd de gebruiksvriendelijkheid omdat het verwisselen van de accu gemakkelijker wordt. Ook wordt de gebruiksduur verhoogd omdat de eigenschappen van Li-ion- beter zijn dan van lood accu’s.

Noodverlichting

Noodverlichting accu’s

In  “Het Bouwbesluit”  hoofdstuk 6 artikel 3 is vastgelegd welke eisen aan een gebouw worden gesteld mbt vluchtweg aanduiding. Het wettelijke kader wordt gegeven in hoofdstuk 3 Afdeling 1 Paragraaf 3 Artikelen 3.6, 3.7 en 3.9 van het Arbeidsomstandighedenbesluit.

De technische eisen waaraan een noodverlichting installatie moet voldoen zijn vastgelegd in een aantal NEN normen. Meest toonaangevende normen op dit gebied zijn: NEN-EN 1838, NEN 6088 en NEN 50-171 en NEN 50-172.

In “Het Bouwbesluit” staat bijvoorbeeld dat een vluchtwegaanduiding minimaal 60 minuten moet functioneren. Om ervan verzekerd te zijn dat de noodverlichting daadwerkelijk functioneert als een calamiteit zich voordoet wordt de werking ervan periodiek gecontroleerd door een deskundige. Deze periode is doorgaans 12 maanden.  Aangezien een accu verouderd zal de werking ervan na verloop van tijd afnemen. Fabrikanten van noodverlichting accu’s garanderen de goede  werking voor een periode van 4 jaar. Hierna is vervanging van de accu  wenselijk om een goed functioneren te waarborgen.

Informatie aanvragen

Meer informatie ontvangen of in contact komen?

Vul het formulier in en wij nemen vrijblijvend contact met je op om je wensen te bespreken.

Accu niet goed? Wij reviseren deze voordelig

Accu defect? Wij repareren deze voordelig

Zoekt u een speciale accu?? Wij leveren maatwerk