De verplichting tot het opnemen van noodverlichting in een gebouw of object is in Nederland wettelijk vastgelegd. In  “Het Bouwbesluit”  hoofdstuk 6 artikel 3 is vastgelegd welke eisen aan een gebouw worden gesteld mbt vluchtweg aanduiding. Het wettelijke kader wordt gegeven in hoofdstuk 3 Afdeling 1 Paragraaf 3 Artikelen 3.6, 3.7 en 3.9 van het Arbeidsomstandighedenbesluit.

De technische eisen waaraan een noodverlichting installatie moet voldoen zijn vastgelegd in een aantal NEN normen. Meest toonaangevende normen op dit gebied zijn: NEN-EN 1838, NEN 6088 en NEN 50-171 en NEN 50-172.

In “Het Bouwbesluit” staat bijvoorbeeld dat een vluchtwegaanduiding minimaal 60 minuten moet functioneren. Om ervan verzekerd te zijn dat de noodverlichting daadwerkelijk functioneert als een calamiteit zich voordoet wordt de werking ervan periodiek gecontroleerd door een deskundige. Deze periode is doorgaans 12 maanden.  Aangezien een accu verouderd zal de werking ervan na verloop van tijd afnemen. Fabrikanten van noodverlichting accu’s garanderen de goede  werking voor een periode van 4 jaar. Hierna is vervanging van de accu  wenselijk om het goede functioneren te waarborgen.

Battery Fact produceert noodverlichting accu’s voor alle merken. De order grootte kan variëren tussen enkele stuks tot honderden accu’s.  

U zoekt een speciale accu? Wij leveren maatwerk

moter

Al sinds de start van het bedrijf in 2004 produceert Battery Fact accu’s volgens specificatie van de klant. Wij kunnen accu’s maken in elke gewenste configuratie en van elke gewenste technologie. Zowel voor mobile- als stationaire toepassingen maar ook medische en industriële apparaten maken wij precies die accu die nodig is. Energieopslag vraagstukken worden geanalyseerd en in samenspraak met de klant wordt naar een oplossing toe gewerkt. 

Accu defect? Wij repareren deze voordelig

Als de actieradius van uw accu te wensen over laat kan Battery Fact hier verandering in brengen tegen een aantrekkelijke prijs. Sinds 2004 reviseert Battery Fact accu’s van onder andere de volgende merken: Antec, ANWB, Aprillia,

 Batavus, BinBike, Flyer, Gazelle, Giant, Heinzmann, Kogamiyata, Multi Cycle, PowerBike, QWIC, Sachs, Sparta, TranzX, Trek.

Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom klik HIER.

Sluiten